Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İskele'nin devri yapıldı

İskele

Balıkesir'in 30 Mart'tan sonra Büyükşehir statüsüne geçmesiyle 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu gereği...

Balıkesir’in 30 Mart’tan sonra Büyükşehir statüsüne geçmesiyle 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu gereği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediyelerine bağlı çalışan ulaşım, yol, su-kanalizasyon ve mezbaha gibi birimlerin kullanım yetkilerini üzerine aldı.
Yasada belirtilen birimlerin sorumluluğu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçerken, Büyükşehir Belediyesinin, sahil ilçelerinde Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait dolgu alanlarının devri için de çalışma başlattığı öğrenildi.
Mezarlıklar ilçe belediyelerinde
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahil ilçelerinde ekonomik getirisi yüksek dolgu alanlarının devrini hızlandıracak çalışmalar başlatırken, şehir mezarlıklarını ilçe belediyelerine iade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Güney Marmara Bölgesi ilçeleri Bandırma, Gönen, Erdek, Marmara, Susurluk ve Manyas ilçelerine hızlı ve sağlıklı hizmet verebilmek için idari yapısını şekillendirmek amacı ile Bandırma Belediyesi yakınında bulunan ASYA Termal Otelin zeminindeki düğün salonunu BASKİ Güney Marmara Bölge Yönetim Merkezine dönüştürdü.
BASKİ Güney Marmara Bölge Temsilciliğine de, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Dermenci getirildi.
Erdek Feribot İskelesini Büyükşehir devir aldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erdek Belediyesi’ne 6 ay önce verdiği yetki devrinin sona ermesiyle birlikte, Erdek’te Tekirdağ ile adalar hattında deniz ulaşımının sağlandığı Erdek Feribot İskelesi’ni Erdek Belediyesi’nden geri aldı. İskelenin büyükşehre geçmesiyle birlikte, Erdek Belediyesi’nin iskelede çalışan personeli ilçe belediyesine döndü.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli